Apple iPad Professional 10,5 inch; Meer informatie of bestellen? Ga dan naar; http://bit.ly/2ws8Qvc

iPad zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het tablet-spectrum, en Apple blijft vooruitgaan als het gaat om {hardware}. Zo ook met de professional lijn, waarin weer een nieuwe variant is verschenen, de Apple iPad Professional 10,5”.

Deze pill is echt bedoeld voor mensen die het meeste uit hun pill willen halen, en die snel zware programma’s willen draaien zonder hun laptop computer te hoeven gebruiken. Met deze nieuwe pill zullen gebruikers van de Macbooks deze misschien ook internet iets vaker thuis laten en in plaats daarvan de iPad meenemen, maar het blijft natuurlijk een pill.

Als we kijken naar die {hardware}, dan zien we dat hij op vrijwel elk vlak is verbeterd. Hij beschikt over de Apple A10X fusion, met 6 cores in plaats van four en ook het ram is van 2 naar four gb gegaan.

Deze processor bestaat uit verschillende cores, die afhakelijk van je gebruik aan of uit gaan. De helft richt zich op de simpele taken waar niet veel energy voor nodig is, en de andere cores zijn particular voor zware programma’s en intensieve taken. Door deze splitsing ga je niet onnodig veel energie gebruiken en heb je dus ook een veel langere batterijduur dan als je dat niet zou doen, en dit is met 10% verbeterd naar zo’n 10,5 uur.

Qua GPU-cores, voor grafische berekeningen, is de professional van 6 naar 12 (!) cores gegaan, en dit zorgt zelfs voor een 80% verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Hiermee kun je dus zware video games spelen, maar ook foto en videobewerking zijn met deze specs op de pill geen probleem.

Hij is zichtbaar niet veel groter geworden, en licht ondanks zijn grotere scherm en betere specs vrijwel hetzelfde in de hand.

Dat scherm is overigens op een aantal punten veel beter geworden. Ten eerste heeft hij een maximale helderheid van 600 nits. Dat zegt misschien niet veel, maar de vorige maximale helderheid was 500 nits, wat inhoudt dat de pill in vol zonlicht nog beter leesbaar is.

Daarnaast heeft hij ProMotion technologie aan boord. De verversingssnelheid van het scherm is nu maximaal 120hz, dus 120 verversingen per seconde, zodat animaties veel vloeiender lopen en multimedia er nog beter uitziet. Dit komt uiteraard ook van pas bij creatieve processen zoals beeldbewerking en schetsen.

Gelukkig ziet de iPad zelf wanneer dit nodig is, zodat langzaam of niet bewegende beelden zoals webpagina’s niet 120 keer per seconde worden ververst, wat je batterij ook weer spaart.

Ook is de ipad uitgerust met dezelfde digital camera als de iPhone 7, zodat je op elk vlak het nieuwste van het nieuwste hebt, en zien we ook de 7MP facetime HD-camera aan de voorkant. Ook de touch-ID vingerafdruksensor ontbreekt niet, zodat je makkelijk kan inloggen op je ipad, maar ook in je applicaties die dat ondersteunen, of dingen kan betalen.

Hij komt in verschillende configuraties aan opslaggeheugen, tot 512gb, met of zonder 4g mogelijkheid en in verschillende kleuren, maar, zoals we onderhand gewend zijn van Apple, kun je het interne geheugen niet uitbreiden met een SD kaartje, maar ik vraag met af of ze dat uberhaupt ooit nog gaan doen.

Al met al is het, al zeg ik het zelf, de beste pill van Apple tot nu toe, voor mensen die het meeste willen halen uit hun pill.

[compare_prices_deals]

source